کتاب

|

( 12 )
محمد بن سنان؛ بحث رجالی

معرفی کتاب

|

دیدگاه کاربران

محمد بن سنان زاهری متوفی سال 220 ه.ق و به تصریح عده ای علماء، از اصحاب امام کاظم، امام رضا، امام جواد و امام هادی علیهم السلام بوده است. (منبع)

درباره وثاقت او میان علماء اختلاف جدی وجود دارد، این اختلاف مربوط به زمان حاضر نبوده، بلکه در میان متقدمین از اصحاب نیز این اختلاف وجود داشته است، به عنوان نمونه نجاشی، شیخ طوسی و ابن غضائری او را تضعیف و غیر قابل اعتماد دانسته اند، اما شیخ مفید و سید ابن طاووس و بعد از آنها علامه مجلسی و شیخ حر عاملی، او را ثقه و قابل اعتماد دانسته اند.

در رابطه با وجه ضعف او سخنانی و احتمالاتی بیان شده است، و قائلین به توثیق او نیز این احتمالات را مردود و ناشی از اجتهادات دانسته اند.

در کتاب پیش رو، نویسنده به بررسی وثاقت یا عدم وثاقت محمد بن سنان و تحولاتی که بر انظار موجود در مسأله در طول تاریخ رخ داده است، پرداخته است.

مولف علاوه بر بررسی انظار رجالیون در رابطه با محمد بن سنان، اختلافات موجود در نظریات فقهاء متأخر مانند آیت الله خوئی و آیت الله حکیم را نیز مورد بررسی قرار داده است.

بررسی وثاقت محمد بن سنان با توجه به اختلافی بودن آن حتی در میان علماء معاصر، حائز اهمیت بوده و به جهت اینکه نام او در کتب اربعه در سند 975 حدیث آمده است که بخشی از این احادیث مرتبط با مسائل معاصر نیز می باشند، مربوط به مسائل فقه معاصر بوده و در این مسیر نیز می تواند مشکل گشا در مسیر استنباط احکام باشد.

در این مطلب می توانید با برخی نظرات فقهاء معاصر در رابطه با وثاقت یا عدم وثاقت محمد بن سنان آشنا شوید.

دفتر فقه معاصر در پیام‌رسان‌ها:

تمام حقوق مادی و معنوی برای سایت دفتر فقه معاصر حوزه های علمیه محفوظ است@2023