فعالیتهای همایش بررسی نقش «هوش مصنوعی» در ارتقای سلامت و دستیابی به مقاصد شریعت اسلامی در کویت با مشارکت عربستان سعودی در 30 ژانویه 2024 به همت سازمان اسلامی علوم پزشکی سازماندهی شده است.
پروفسور توفیق احمد خوجه، عضو هیأت امنای سازمان اسلامی علوم پزشکی و دبیرکل فدراسیون بیمارستان های عربی توضیح داد: در این همایش که به مدت سه روز برگزار می شود، 9 محور به نام های اشکال هوش مصنوعی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. آینده سلامت: فرصتها و امیدها، ترسها و چالشها و نقش هوش مصنوعی در حمایت از: سیاستهای سلامت، پزشکی پیشگیرانه، پژوهش، برنامهریزی، هوش مصنوعی: ابزاری مؤثر برای تشخیص پزشکی و شناسایی مشکلات سلامت جامعه، توسعه: داروهای بیولوژیکی مدرن، ربات های هوشمند، واکسیناسیون، پزشکی از راه دور، هوش مصنوعی و حفظ مقاصد پنج گانه شریعت اسلامی: دیدگاه بهداشتی کنترل های بهداشتی مورد نیاز برای مقابله با انقلاب هوش مصنوعی، کنترل های قانونی برای افزایش فواید و کاهش مضرات هوش مصنوعی، کنترل های قانونی اجتماعی و رسانه ای برای تنظیم و کنترل هوش مصنوعی.
در همین راستا، سازمان اسلامی علوم پزشکی تأیید کرد که هوش مصنوعی به ماشینهایی اطلاق میشود که از هوش انسانی تقلید میکنند که آنها را دارای الگوها، افکار و رفتارهای انسانمانند مانند استعدادهای شناختی شامل یادگیری، استدلال، ادراک، حل مسئله و درک زبان می کند. تکنیک های هوش مصنوعی در حال حاضر به طور گسترده ای مورد استفاده قرار گرفته اند و به طور فزاینده ای در بسیاری از جنبه های زندگی ما گسترش یافته اند.
این سازمان تاکید کرد که اسلام دینی است که همه انواع پیشرفت های فناوری را می پذیرد که در قلب آن هوش مصنوعی و غیره قرار دارد اما این فناوری ها باید با مقاصد اصلی شریعت سازگار باشد و به همین دلیل علما و فقها و حقوقدانان خود را دارای وظایف و مسئولیتهای بزرگی در جهت جستجوی انطباقهای فقهی و حقوقی با آنچه یادگیری ماشینی نامیده میشود، میبینند.
نظرات
۰ دیدگاه