چکیده سخنان مدیر دفتر فقه معاصر حوزه های علمیه در آیین رونمایی از کتب اجتهادی دفتر فقه معاصر
در مراسم رونمایی از کتب اجتهادی دفتر فقه معاصر، حجت الاسلام والمسلمین اثناعشری، مدیر دفتر فقه معاصر حوزه های علمیه به بیان نکاتی در رابطه با فعالیت های دفتر فقه معاصر پرداختند که در این مطلب به طور خلاصه به برخی از این موارد اشاره می گردد.
دستاوردها
تدوین کتاب «الفائق فی الاصول»، «الرائد فی الاصول»، «شرح الفائق فی الاصول» مجموعاً در ۵ مجلد در موضوعات مورد نیاز اصولی؛ که در ۲۴۰ کرسی درسی با حضور ۵ هزار نفر از طلاب سراسر کشور تنها در دو سال اخیر برگزار گردیده است.
تألیف کتاب شخص حقوقی و آغاز تدریس آزمایشی آن
تشکیل ۸ گروه علمی با همکاری اساتید دانشگاهی در موضوعات اقتصاد، حقوق اساسی، حقوق بشر، آیین دادرسی، فضای مجازی، هوش مصنوعی و رمزارزها و همکاری با مجتهدین حوزوی و راهاندازی دروس خارج فقه معاصر در موضوعات رمزارزها، پول، بورس و بازار سرمایه، حقوق قضایی، فقه تقنین، شخص حقوقی؛ تدوین و چاپ ۹ جلد کتاب حاصل از دروس فقه معاصر.
بسترسازی برای تسهیل و ترغیب طلاب و اساتید به دروس خارج فقه معاصر با همکاری بخش های مدیریتی و آموزش حوزه؛ نتیجه این همافزایی این شد که در سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۴۰۱ موضوع فقه معاصر بیشترین تعداد طلبه و کرسی درس خارج را در مقایسه با سایر ابواب فقهی به خود اختصاص داد؛ ۵۰ کرسی درس که بیش از ۳۴۰۰ نفر (نزدیک به ۴۵ درصد طلاب دروس خارج) در این دروس شرکت دارند که آماری کم نظیر می باشد.
اعلام بیش از ۲۰۰ موضوع برای پایان نامه های سطح ۳ و ۴ ناظر به موضوعات تدریس شده
تدوین ۴ کتاب در موضوعات «اس دی آر، اولین پول بین المللی»، «جنبههای حقوقی پول» و «اخلاق هوش مصنوعی». این کتب در اختیار اساتید حوزوی قرار خواهد گرفت و همانطور که مرحوم کاشف الغطاء تحریر المجله را تألیف کردند، همراه با نقد علمی منتشر و عنوان کتابی مناسب تدریس در حوزههای علمیه و دانشگاهها معرفی خواهد گشت.
تشکیل کارگروههای تخصصی برای نقد و بررسی اسناد و قوانین بینالمللی و داخلی. تدوین یک جلد کتاب در نقد پیشنویس توصیهنامه اخلاق هوش مصنوعی که توسط سازمان یونسکو پیشنهاد شده بود. این نقد با کمک متخصصین فقهی، اخلاقی، فلسفی و حقوقی تدوین و در اختیار تیم مذاکرهکننده ایران در یونسکو قرار گرفت و در آینده در قالب دو جلد نقد جامع منتشر خواهد گشت.
تشکیل و بهرهبرداری از زنجیره «اجتهاد تا دانشگاه» برای تبدیل تولیدات علمی فقهای حوزههای علمیه به مقالات قابل فهم در ادبیات دانشگاهی و نشر در محافل تخصصی مربوطه، که با پذیرش اولین مقاله در موضوع رمزارزها در مجله پولی و بانکی پژوهشکده بانک مرکزی این زنجیره حوزوی ـ دانشگاهی به ثمر نشست.
برنامه های آینده
راه اندازی ۸ درس تمهیدی فقه معاصر در ۱۹ عنوان کتاب همچون البنک اللاربوی و حاکمیت در اسلام و ...
تدوین ۷ جلد کتاب جدید اجتهادی در موضوعات معاصر تا یکسال آینده
راه اندازی دروس «الشخص الاعتباری» به عنوان درسی رسمی فقه معاصر، مکمل مکاسب
چاپ حداقل ۵ جلد کتاب تخصصی دانش به همراه نقد اساتید حوزوی در موضوعات سرمایه گذاری خطرپذیر، جنبه های حقوقی پول، اخلاق هوش مصنوعی، تفکیک قوا
ضبط و پخش برنامه «میز اجتهاد»: مباحثه علمی فقها حوزه های علمیه در موضوعات فقهی و اصولی
ترجمه تولیدات علمی حوزه به زبان بین المللی و ورود و تأثیرگذاری در ادبیات بین المللی دانش
در ادامه، تصاویری مربوط به آیین رونمایی کتب اجتهادی، ارائه شده است: